Tomatsauce til pasta

Personer

8

Ingredienser

2 spsk olie

4 fed hvidløg, finthakkede

8 løg, finthakkede

3-4 gulerødder, fintrevne

250 champignon, i skiver

1 grøn peberfrugt, i tern

2 dåser hakkede tomater

5 dl bouillion

1 spsk. sukker

2 tsk. salt

friskkværnet peber

friske krydderurter: merian, oregano, basilikum, salvie, timian ell. lign

Fremgangsmåde

  1. Varm olien og svits løgene til de er klare.

  2. Tilsæt hvidløg, gulerødder, champignon, peberfrugt, ds. tomater, bouillon og krydderurter.

  3. Lad saucen småkoge i ½ - 1 time.

  4. Smag tomatsaucen til.

  5. Serveres med kogt pasta og rå grøntsager (afhængig af årstiden).

  6. P.S. Tomatsaucen kan evt. jævnes med lidt maizena.

Tomatsaucen kan også bruges til:

Lasagne, mousakka, fyldte pandekager, pizzafyld osv.

Variation

Alt efter lyst og sæson kan grøntsagerne i tomatsaucen varieres:

F.eks. selleri, kartofler, fennikel, hvidkål, porre, jordskokker osv.