Pizzaboller

Mængde

10 stk

Ingredienser

Dej

15 g gær

5 dl koldt vand

1½ tsk. salt

600 g alm. hvedemel, evt. 300 g hvid hvede og 300 g alm. hvedemel

Tomatsauce

1 ds. flåede tomater

2 løg

2 fed hvidløg

1-2 gulerødder

1 tsk salt

1 knsp. peber

1 tsk sukker

1 håndfuld friske krydderurter (salvie, timian, oregano, basilikum eller lign.)

Fyld

Ca. 125 g skinke i strimler

50 g champignoner, hakkede

100 g reven ost (max 30 %)

Fremgangsmåde

Dej

  1. Udrør gæren i det kolde vand.

  2. Tilsæt salt og mel.

  3. Stil dejen til hævning i køleskabet natten over eller ca. 8 timer.

Tomatsauce

  1. Ingredienserne til tomatsaucen blendes sammen, hældes i en gryde og småsimrer i ca. 10 min.

  2. Hvis man ikke har en blender, rives eller snittes grøntsagerne fint, hældes i en gryde og småsimrer i ca. 10 min.

Tilbage til pizzaen

  1. Når dejen har hævet færdig, fugter du dine hænder under den kolde hane og tager en klump dej på størrelse med en normal bolle. Dejen er meget fugtig / flydende – og det skal den være.

  2. Læg dejklatterne på 2 bageplader beklædt med bagepapir – 5 stk. på hver plade.

  3. Bollerne skal helst ligge så langt fra hinanden, at de ikke vokser sammen.

  4. Dejen er som bekendt meget lind, men den forvandler sig inde i ovnen til en delikat sprød bund med den rette seje krumme og masser af lufthuller, som egner sig så godt til pizzaer.

  5. Ovenpå hver klat dej lægges 1 spsk. tomatsauce, den strimlede skinke, de finthakkede champignoner og reven ost.

  6. Bollerne klappes let med hånden, så fyldet sidder fast.

  7. Pizzabollerne sættes i ovnen ved 200 °C (varmtluftsovn) og bages i ca. 20-25 min.

Tomatsaucen rækker til 20 pizzaboller – derfor gem den sidste halvdel i køleskabet / fryseren – så er det super nemt næste gang, der skal bages

pizzaboller.

Variation

I stedet for tomatsaucen kan anvendes 1 ds. tomatpuré á 140 g – det bliver ikke helt så lækkert, men det er super hurtigt.

Fyldet kan varieres efter smag og behag – og efter rester i køleskabet.

Pizzabollerne er et hit hos stort set alle børn – og voksne. Opskriften er meget anvendelig til såvel madpakken, picnickurven, fødselsdagsfesten eller den nemme middag.

Dagen hvor det skal gå stærkt

25 g gær i stedet, 2 timer i køleskab og 1 time på køkkenbord, i ovnen som opskrift.