Personer
4
Ingredienser
½ kg auberginer
250 g løg
2–3 fed hvidløg
½ dl olivenolie
400 g squash / courgetter
400 g tomater
3–4 grønne peberfrugter
1 dl tomatpuré
4 dl bandet grønsagssaft / grøntsagsjuice
1 spsk frisk timian
1 spsk frisk, hakket basilikum
1 spsk frisk, hakket oregano
1 spsk frisk, hakket rosmarin
1 tsk tørret herbes de Provence
½ tsk salt
peber
Fremgangsmåde
Auberginerne skæres i store terninger og lægges i saltvand ½ - 1 time.
Løgene skæres i både, og hvidløgene skæres i tynde skiver.
Begge dele svitses i olien, indtil løgene er klare.
Auberginerne tilsættes og svitses sammen med løgene 5 min.
Squashene / courgetterne skæres i store terninger, tomaterne skæres i både, og peberfrugterne skæres i store terninger.
Grøntsagerne blandes i løg og auberginer og svitses yderligere 5 min.
Tomatpuré, grønsagssaft og krydderurter hældes ved, og retten simrer under låg 20-25 min.
Der smages til med salt og peber.
Variation
½ kg champignon (hele eller halveret) kan tilsættes retten – sammen med squash / courgetter, tomater og peberfrugter.
Ratatouille er en nem grøntsagsret, der kan serveres med ris eller bulgur, eller der kan gives salat og groft brød til.
Ratatouille kan også serveres som tilbehør til oksekød og ovnstegte kartofler.