Personer
4
Ingredienser
4 dl vand
1 tsk. salt
2 dl (150 g) perlebyg
25 g persille
15 g dild
15 g purløg
16 stk. (250 g renset vægt) grønne asparges
Dressing
3 spsk. rapsolie
3 spsk. æbleeddike
1 spsk. sukker
Salt og peber
Pynt
Hovederne fra de grønne asparges
Fremgangsmåde
Når vandet koger, tilsættes salt og perlebyg. Når perlebyggen koger, slukkes for kogepladen, og perlebyggen står 15 min. på den varme plade.
Lad perlebyggen trække 15 min. bagefter. Eventuelt overskydende vand hældes fra.
Olie, æbleeddike og sukker røres sammen til en dressing.
Dressingen smages til med salt og peber.
Dressingen hældes over de lune, kogte perlebyg.
Persille, dild og purløg finthakkes, og blandes i den lune perlebyg.
De skyllede grønne asparges uden bundstykke (se tips) skæres i 2 cm lange stykker. Hovederne lægges fra til pynt, og de grønne asparges blandes i perlebygblandingen.
Salaten anrettes på et fad, og pyntes med de grønne aspargeshoveder.
Serveres som frokostret med groft brød ( eks de grønne boller ) og lidt ost.
Perlebygsalaten kan også serveres som tilbehør til fiske- og skaldyrsretter eller til mildt krydrede svine- og fjerkræ retter.
Tips
Nederste del af de grønne asparges er træg, og derfor skal det ikke bruges.
I stedet for at skære bunden af de grønne asparges, kan du knække bundstykket af. De hjælper selv til, hvor det træge stopper og det lækre starter.