Ingredienser
50 g tørrede abrikoser
50 g tørrede figner
50 g tørrede rosiner
50 g nødder
50 g mandler
75 ml vand
50 g marcipan
Tilbehør
Fedtfattigt tilbehør (isis is, fromage frais med vanilie)
eller "kalorieholdigt" tilbehør (flødeis, flødeskum eller cremefraiche)
Fremgangsmåde
Abrikoser, figner, rosiner, nødder og mandler lægges i blød i vand i 24 timer.
De udblødte frugter, nødder og mandler blendes, så der stadig kan ses stykker af nødder og mandler i.
Marcipanen æltes i den blendede masse.
Hvis massen skal formes med hænderne, pakkes den ind i husholdningsfilm og stilles i køleskabet 2-3 timer til den er helt kold.
Trilles til kugler, som evt. kan rulles i kokos.
Gem kuglerne et køligt sted eller spis dem hurtigt.
Opskriften stammer fra Novo Nordisk arrangement 2011 ”World Diabetes Day”