Mængde
40 x 30 cm bradepande
Ingredienser
400 g alm. hvedemel
100 g kakao
1 tsk natron
350 g sukker
½ liter appelsinjuice
4 æg
200 g smeltet margarine
12 stk (80 g) pålægschokolade
Fremgangsmåde
Hvedemel, kakao, natron og sukker blandes.
De øvrige ingredienser røres i.
Dejen hældes i en stor smurt bradepande (40 x 30 cm) eller i 2 mindre forme.
Bages i ca. 35 min ved 175 °C (varmtluftsovn).
Pålægschokoladen lægges på den varme kage efter bagning.
Kan pyntes med diverse pynt (skriveglasur, kugler, stjerner osv.).
Kagen skæres i firkanter og hver firkant kan pyntes med et lille flag.
En sundere variation
Udskift de 200 g smeltet margarine med 1 dl rapsolie samt 1 dl A38 eller lign. surmælksprodukt. Og udskift de 400 g hvedemel med 200 g hvid hvede samt 200 g alm. hvedemel.