Personer
4
Ingredienser
600 g torskefilet
Salt, peber
½ citron
Sauce
1 spsk rapsolie
2 mellemstore æbler
2 små porrer
1 fed hvidløg
800 g tomater eller 2 ds. hakkede tomater
1 laurbærblad
1 tsk. paprika
3 tsk. majsstivelse
1 dl fløde 13 %
Pynt
1–2 spsk hakket persille eller andet kryddergrønt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 °C (varmluftsovn).
Skær æbler i tern og porrer i tynde ringe. Svits æbletern, porreringe og presset hvidløg i olien – uden at de tager farve.
Tilsæt tomater, laurbærblad og paprika og kog 2–3 min.
Rør majsstivelsen ud i fløden, og rør den i saucen.
Kog saucen op, og smag til med salt og peber og evt. mere krydderi.
Skær torskefileten i stykker på ca. 6 cm, og læg stykkerne ovenpå saucen.
Krydr fisken med salt, peber og citronsaft.
Fisken sættes i en varm ovn og steger ca. 10–12 min ved 200 °C.
Drys med persille eller anden krydderurt og serveres med en blanding af: broccoli, årstidens salat, grovbrød, perlebyg, ovnstegte kartoffelbåde.
Tips
I stedet for torsk kan man bruge mørksej, lyssej, gråsej, kuller, kulmule, lange eller havkat.