Marias fisk i fad

Personer

4

Ingredienser

600 g torskefilet

Salt, peber

½ citron

Sauce

1 spsk rapsolie

2 mellemstore æbler

2 små porrer

1 fed hvidløg

800 g tomater eller 2 ds. hakkede tomater

1 laurbærblad

1 tsk. paprika

3 tsk. majsstivelse

1 dl fløde 13 %

Pynt

1–2 spsk hakket persille eller andet kryddergrønt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 °C (varmluftsovn).

  2. Skær æbler i tern og porrer i tynde ringe. Svits æbletern, porreringe og presset hvidløg i olien – uden at de tager farve.

  3. Tilsæt tomater, laurbærblad og paprika og kog 2–3 min.

  4. Rør majsstivelsen ud i fløden, og rør den i saucen.

  5. Kog saucen op, og smag til med salt og peber og evt. mere krydderi.

  6. Skær torskefileten i stykker på ca. 6 cm, og læg stykkerne ovenpå saucen.

  7. Krydr fisken med salt, peber og citronsaft.

  8. Fisken sættes i en varm ovn og steger ca. 10–12 min ved 200 °C.

  9. Drys med persille eller anden krydderurt og serveres med en blanding af: broccoli, årstidens salat, grovbrød, perlebyg, ovnstegte kartoffelbåde.

Tips

I stedet for torsk kan man bruge mørksej, lyssej, gråsej, kuller, kulmule, lange eller havkat.