Gulerodskage med flødeostecreme

300 g brun farin

4 æg

2 dl rapsolie ( eller 1 dl rapsolie og 1 dl surmælksprodukt )

275 g mel

1 tsk. vanillesukker

2 tsk. bagepulver

½ tsk. salt

1½ tsk. natron

2 tsk. kanel

375 g revet gulerod

1 dl rosiner

50 g grofthakkede nødder

Farin og æg røres sammen. Olien tilsættes.

Blandingen røres lys og cremet.

Mel, nødder, rosiner, bagepulver og krydderier blandes

og tilsættes dejen - skiftevis med gulerødderne.

Bages i bradepande ved 175o ca. 45 min.

Flødeostecreme til pynt

200 g flødeost

125 g smør

150 g flormelis

1 tsk. vanillesukker

2 tsk citronsaft

Flødeost og smør røres blødt.

Vanillesukker blandes med flormelis

og røres i. Tilsidst tilsættes citronsaften.

Smøres over kagen, når den er kold.

P.S. Kagen smager godt – både med og uden flødeostecreme. Så der kan spares lidt kalorier ved at undgå flødeostecremen.