Pebermousse
Personer
10-12
Ingredienser
6 blade husblas
1 lille skalotteløg
2 mellemstore tomater (ca. 150 g)
½ tsk salt
Peber
1 rød peberfrugt
½ liter A38, ymer eller andet surmælksprodukt
1 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød i ca. 5 min i koldt vand.
Fyld løg, tomater, salt og peber i foodprocessor og findel det til mos.
Skær peberfrugten i store stykker.
Knus vandet fra husblassen, smelt den (evt. i mikrobølgeovn 450 W i ca. 20 sekunder) og afkøl den med et par skefulde A38 / ymer.
Fyld peberfrugt, husblas og resten af A38 / ymer i foodprocessoren og hak / bland, til peberfrugten er groft hakket.
Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i moussen.
Hæld moussen i en form (ca. 1 liter) og lad den stivne på køl i 1-2 timer.
Kan f.eks. laves dagen før.
Serveres som forret – portionsanrettet på stor tallerken. På en bund af krølsalat / frisesalat lægges et par skefulde pebermousse, 1-2 skiver røget hellefisk, 1-2 spsk stenbiderrogn, 3-4 store rejer, citronbåd, dild og sherrytomat.
Groft brød serveres til.