Personer
4
Ingredienser
4 dl vand
1 tsk. salt
2 dl (150 g) perlebyg
250 g rødbeder
150 g courgette
1 løg
150 g bladselleri
Dressing
3 spsk. rapsolie
3 spsk. æbleeddike
1 spsk. sukker
Salt og peber
Evt. 1-2 fed hvidløg
Pynt
4 spsk hakkede krydderurter
Fremgangsmåde
Vand og salt sættes over i en gryde.
Når vandet koger, tilsættes salt og perlebyg.
Når perlebyggen koger, slukkes for kogepladen, og perlebyggen står 15 min. på den varme plade.
Lad perlebyggen trække 15 min. bagefter. Evt. overskydende vand hældes fra.
Olie, æbleeddike og sukker røres sammen til en dressing.
Dressingen smages til med salt og peber og evt. hvidløg.
Dressingen hældes over de lune, kogte perlebyg.
Rens grøntsagerne og skær rødbeder, courgetter og løg i tern på størrelse med en ært, og bladselleri i tynde strimler.
Grøntsagerne blandes i perlebyg blandingen.
Salaten anrettes på et fad, og pyntes med de hakkede krydderurter.
Serveres som frokostret med groft brød og lidt ost.
Perlebygsalaten kan også serveres som tilbehør til diverse fiske-, kød eller fjerkræ retter.