Ingredienser
1 pakke frosset hel spinat (450 g)
1 ds. hele asparges (270 g)
4 æg
3 dl creme fraiche 9 %
50 g reven ost, maks. 30+
salt og peber
Tilbehør
Groft brød, tomatsalat og evt. røget kød f.eks. svinemørbrad, skinke, fasanbryst eller koldrøget fisk f.eks. laks eller hellefisk
Fremgangsmåde
Spinaten tøes op og vrides i et viskestykke.
Halvdelen af spinaten fordeles i bunden af en aflang bageform beklædt med bagepapir.
Asparges fordeles over og derefter resten af spinaten.
Æg, creme fraiche, ost, salt og peber piskes sammen og hældes henover.
Fadet sættes i ovnen ved 190 ˚C i ca. 30-40 min. indtil terrinen er fast.
Tips til en mere fedtfattig udgave
Udskift creme fraiche med surmælksprodukt med max 1,5 % fedt (A38, fromage frais mm.)