Mængde
16-32 stk
Ingredienser
20 g gær
7 dl lunkent væske (3 dl A38 og 4 dl vand)
1 spsk salt
1 spsk sukker eller honning
400 g hvid hvede
500 g hvedemel
Pensling: 1 æg
Drys: 2 spsk birkes eller sesamfrø
Fremgangsmåde
Udrør gæren i den lunkne væske.
Tilsæt salt og sukker/honning, og ælt melet i dejen lidt af gangen.
Ælt til dejen er glat og smidig og alt melet er brugt.
Stilles til hævning natten over i køleskabet – minimum 8 timer.
Dæk skålen med et vådt viskestykke og et grydelåg - eller husholdningsfilm.
Næste dag
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og form 16–32 boller.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 1 time.
Imens kan du nå at løbe dig en morgentur. God fornøjelse.
Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes, sesamfrø eller lign.
Bag bollerne i ca. 15-20 min ved 200 °C.