Diætistens morgenløbeturs boller

Mængde

16-32 stk

Ingredienser

20 g gær

7 dl lunkent væske (3 dl A38 og 4 dl vand)

1 spsk salt

1 spsk sukker eller honning

400 g hvid hvede

500 g hvedemel

Pensling: 1 æg

Drys: 2 spsk birkes eller sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Udrør gæren i den lunkne væske.

  2. Tilsæt salt og sukker/honning, og ælt melet i dejen lidt af gangen.

  3. Ælt til dejen er glat og smidig og alt melet er brugt.

  4. Stilles til hævning natten over i køleskabet – minimum 8 timer.

  5. Dæk skålen med et vådt viskestykke og et grydelåg - eller husholdningsfilm.

Næste dag

  1. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og form 16–32 boller.

  2. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 1 time.

  3. Imens kan du nå at løbe dig en morgentur. God fornøjelse.

  4. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes, sesamfrø eller lign.

  5. Bag bollerne i ca. 15-20 min ved 200 °C.