I springform
Ingredienser
200 g smør
250 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
30 g knuste valnødder
Fyld
Ca. 2 små pærer, skrællede og skåret i små tern
1 pose brombær
Til formen
Smør
Rasp
Pynt
20 g valnødder
Fremgangsmåde
Smør og sukker røres godt, og æggene røres i lidt ad gangen.
Mel, bagepulver og valnødder blandes og tilsættes dejen.
Smør en springform med høje sider med smør og drys formen med rasp.
Hæld det meste af dejen i formen og kom brombær og pærestykker i – tryk dem lidt ned i dejen, så de bliver fordelt. Glat resten af dejen over.
Læg de sidste valnøddekerner øverst.
Kagen bages ved 175 °C i ca. 45-60 min. Hvis overfladen er ved at blive for mørk, så læg stanniol over. Kagen skal hæve og være gennembagt.
Lad kagen afkøle i formen.
Tips
Frosne brombær kan anvendes – men bærrene skal være næsten optøede, ellers er bagetiden længere.