Store grønne boller

Mængde

12 stk

Ingredienser

25 g gær

5 dl lunkent vand

1 ½ dl magert surmælksprodukt

1 spsk sukker

3 tsk salt

300–400 g frisk spinat eller 6 kugler frossen hakket spinat (ca. 150-200 g)

Ca. 500 g pizza mel (uden tilsat salt)

Ca. 500 g Hvid Hvede (specialmel)

Pensling: surmælksprodukt

Fremgangsmåde

  1. Hvis der bruges frossen spinat, optøs spinaten først.

  2. Opløs gæren i det lunkne vand, herefter tilsættes surmælksproduktet.

  3. Tilsæt de øvrige ingredienser.

  4. Dejen skal kunne røres med en ske, hvor meget mel, der skal i, afhænger af, hvor fugtig spinaten er.

  5. Forhæver 1–2 timer (indtil dobbelt størrelse).

  6. Rør dejen igennem med en stor ske.

  7. Tag store skefulde dej, og skrab dem ned på en plade beklædt med bagepapir. De skal ikke være velformede. Tips: våde hænder og våd ske gør det nemmere.

  8. Efterhæver i ½ time.

  9. Pensles med surmælksprodukt.

  10. Bag bollerne nederst i ovnen i ca. 20–25 min. ved 200°C i varmtluftsovn. Pga. det store vandindhold i bollerne skal de bage, indtil de lyder hule. Ellers bliver de klæge.

Alternativ som gode madpakkeboller

Bollerne kan smøres med pikant krydret smøreost, og herpå lægges salat samt pålæg: laks, magert kød- eller kyllingepålæg.

Alternativ som gode burgerboller

Bollerne lægges sammen med tomatsalsa (hakkede tomater, forårsløg, tomatketchup), salat, agurkeskiver, bøf og evt. 1 skive ost.