Personer
4-6
Ingredienser
Dej
25 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
1 spsk olie
ca. 450 g pizzamel, evt. alm. hvedemel
Tomatsauce
1 ds. flåede tomater
1 løg
2 fed hvidløg
1-2 gulerødder
1 tsk salt
1 knsp. peber
1 tsk sukker
1 tsk merian, oregano, basilikum eller lign.
maizenamel til jævning (efter pakkens beskrivelse)
Fyld
200 g skinke i strimler
100 g reven ost (max 30 %)
Fremgangsmåde
Dej
Udrør gæren i det lunkne vand.
Tilsæt salt, olie og mel.
Ælt dejen til den er glat og smidig.
Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30-60 min.
Tomatsauce
Ingredienserne til tomatsaucen blendes sammen, hældes i en gryde og små simrer i ca. 10 min.
Hvis man ikke har en blender, rives eller snittes grøntsagerne fint, hældes i en gryde og små simrer i ca. 10 min.
Jævnes med lidt maizenamel.
Nu skal vi til pizzaen igen
Ælt dejen grundigt og rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 30 cm x 36 cm) eller til 10 små pizzaer.
Dejen lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel tomatsaucen over pizzabunden og drys med skinke og ost.
Efterhæver ca. 30 min.
Bages ved 200 °C i 20-30 min.
Komponér din egen favoritpizza
Brug 200 g fyld efter eget valg.
Ananas
Artiskok
Asparges
Banan
Champignon
Chili
Feferoni
Hvidkål
Løg
Oliven
Peberfrugter
Porre
Spinat
Muslinger
Rejer
Tun
Kalkunbacon
Kylling
Lammekød
Mager pølse
Oksekød
Øverst pyntes med 100 g ost