Personer
4
Ingredienser
4 grønne peberfrugter
Porrefyld
1½ dl langkornet ris
2½ dl vand
½ tsk salt
1 spsk. olie
1 fed hvidløg, finthakket
1 løg, finthakket
2 porrer, i ringe
250 g tomater, i både
1 spsk hakket persille
2 spsk reven ost (evt. parmesan)
salt og peber
evt. friske krydderurter: timian, basilikum, merian, salvie osv
Fremgangsmåde
Peberfrugterne halveres, og frøstol, skillevægge og kerner fjernes.
Kog risene i vandet, tilsat salt. Når alt vandet er fordampet, og risene er helt tørre, røres de i det øvrige – se senere.
Hvidløg og løg svitses i olien et par minutter, og porreringe og tomatbåde tilsættes. Persille, reven ost, salt og peber tilsættes, og blandingen smages til – evt. med friske krydderurter.
Fordel blandingen i peberfrugterne og tryk den godt ned i alle hjørnerne. Fyld så meget porrefyld i, at fyldet ender i en top.
Sæt peberfrugterne i en ovnfast fad med lidt vand i bunden.
Fadet sættes i ovnen i ved 200 °C i ca. 30 min, til peberfrugterne er gyldne, og retten er gennemvarm.
Serveres med groft brød og en råsalat af årstidens frugt og grønt.