Fyldte peberfrugter med porrefyld

Personer

4

Ingredienser

4 grønne peberfrugter

Porrefyld

1½ dl langkornet ris

2½ dl vand

½ tsk salt

1 spsk. olie

1 fed hvidløg, finthakket

1 løg, finthakket

2 porrer, i ringe

250 g tomater, i både

1 spsk hakket persille

2 spsk reven ost (evt. parmesan)

salt og peber

evt. friske krydderurter: timian, basilikum, merian, salvie osv

Fremgangsmåde

  1. Peberfrugterne halveres, og frøstol, skillevægge og kerner fjernes.

  2. Kog risene i vandet, tilsat salt. Når alt vandet er fordampet, og risene er helt tørre, røres de i det øvrige – se senere.

  3. Hvidløg og løg svitses i olien et par minutter, og porreringe og tomatbåde tilsættes. Persille, reven ost, salt og peber tilsættes, og blandingen smages til – evt. med friske krydderurter.

  4. Fordel blandingen i peberfrugterne og tryk den godt ned i alle hjørnerne. Fyld så meget porrefyld i, at fyldet ender i en top.

  5. Sæt peberfrugterne i en ovnfast fad med lidt vand i bunden.

  6. Fadet sættes i ovnen i ved 200 °C i ca. 30 min, til peberfrugterne er gyldne, og retten er gennemvarm.

Serveres med groft brød og en råsalat af årstidens frugt og grønt.