Rødbedesuppe med peberrodstopping

Personer

4

Ingredienser

Suppen

500 g rødbeder

250 g persillerødder / pastinakker / gulerod / rodselleri

200 g løg

100 g æble

saft fra ½ citron

2 spsk æbleeddike

1½ liter bouillion / fond

1 knivspids sukker

salt, peber

Peberrodstopping

2 dl græsk yoghurt max. 4 %

3 spsk peberrod

Salt, peber

4 spsk hakket persille

Tilbehør

grovbrød

Fremgangsmåde

  1. Skræl rødbeder og persillerødder / pastiknakker og skær dem i mindre stykker.

  2. Hak løgene og æblet.

  3. Grøntsager, æble, citron, æbleeddike og bouillion småsimrer i en gryde med låg i ca. 30 min.

  4. Suppen blendes.

  5. Smages til med sukker, salt og peber.

  6. Hvis suppen er lidt for tynd: jævn med lidt maizenajævning.

Peberrodstopping

  1. Rør græsk yoghurt med peberrod. Smag til med salt og peber.

  2. Servér suppen med perberrodstopping - drysset med hakket persille og med grovbrød som tilbehør.