Personer
4
Ingredienser
Suppen
500 g rødbeder
250 g persillerødder / pastinakker / gulerod / rodselleri
200 g løg
100 g æble
saft fra ½ citron
2 spsk æbleeddike
1½ liter bouillion / fond
1 knivspids sukker
salt, peber
Peberrodstopping
2 dl græsk yoghurt max. 4 %
3 spsk peberrod
Salt, peber
4 spsk hakket persille
Tilbehør
grovbrød
Fremgangsmåde
Skræl rødbeder og persillerødder / pastiknakker og skær dem i mindre stykker.
Hak løgene og æblet.
Grøntsager, æble, citron, æbleeddike og bouillion småsimrer i en gryde med låg i ca. 30 min.
Suppen blendes.
Smages til med sukker, salt og peber.
Hvis suppen er lidt for tynd: jævn med lidt maizenajævning.
Peberrodstopping
Rør græsk yoghurt med peberrod. Smag til med salt og peber.
Servér suppen med perberrodstopping - drysset med hakket persille og med grovbrød som tilbehør.