Mængde
30 stk.
Ingredienser
25 g gær
2 ½ dl lunkent mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 knivspids safran / gurkemeje
2 spsk. olie
1 æg
ca. 500 g hvedemel
Pynt: rosiner eller korender
Til pensling: sammenpisket æg
Fremgangsmåde
Udrør gæren i den lunkne mælk.
Salt, sukker, safran / gurkemeje, olie, æg og mel tilsættes – hold lidt hvedemel tilbage.
Ælt dejen godt igennem.
Forhævning: ca. ½-1 time.
Dejen slåes ned og deles i 30 stykker.
Hver dejklump trilles til fingertykke pølser og formes til S’er.
Sæt evt. flere S’er sammen til forskellige figurer.
Brødene sættes på en bageplade med bagepapir.
Luciabrudene pyntes med rosiner / korender.
Efterhævning: ca. 15 min.
Pensles med æg.
Bag brødene midt i ovnen i ca. 10-15 min. v. 225°C.
Tips: smager godt til gløgg.