Ingredienser
2 porrer eller 4 løg (300 g) i grove stykker
800 g jordskokker i grove stykker
3 store kartofler (300 g) i grove stykker
1 rød chili hakket fint
1½ l grøntsagsbouillon
1 fransk suppevisk eller 1 tsk tørret timian
salt, peber
evt. 1 dl fløde 9 %
Fremgangsmåde
Porrer / løg, jordskokker, kartofler, chili og suppevisk lægges i gryden.
Bouillonen hældes ved og suppen småsimrer under låg i 20-30 min.
Tag suppevisken op.
Findel suppen i en blender eller med stavblender i gryden.
Hæld suppen tilbage i gryden.
Smages til med salt og peber.
Suppen kan evt. jævnes med fløde jævnet med maizenajævning, hvis den er for tynd.
Tips
Suppevisk bindes sammen af porretop, selleritop og en dusk persille.
Andre krydderurter kan bindes med i suppevisken: persillerodstop, en kvist timian, laurbærblad, blad fra blegselleri, frisk basilikum, stilke af rosmarin og merian, løvstikkeblad osv.