Spinat- og laksetærte

Personer

6

Ingredienser

Tærtedej

1 dl vand

½ dl olie

½ tsk salt

50 g sesamfrø

50 g rugmel

125 g hvedemel

Fyld

450 g dybfrossen helbladet spinat ( 1 pakke)

2 spsk hakket dild eller finthakket løg

Et nip salt

Friskkværnet peber

3 æg

3 dl mælk

1 spsk. maizenamel

2-3 skiver røget laks (150-200 g)

Tip: Husk at tø spinaten op.

Fremgangsmåde

  1. Vand, olie, salt, sesamfrø og rugmel blandes, og hvedemelet æltes i.

  2. Dejen rulles ud og lægges i en tærteform ca. 22 cm i diameter.

  3. Bunden forbages ved 175 ºC i 10 min.

  4. Rør spinat, dild / løg, salt og peber sammen.

  5. Pisk æggene med mælk og maizenamel.

  6. Bland spinaten i og hæld det hele i den forbagte tærtebund.

  7. Laksen skæres i ca. 2 cm brede strimler og rulles sammen.

  8. Lakserullerne fordeles i / stikkes ned i blandingen på tærten.

  9. Tærten bages ved 175 ºC i ca. 35 min. eller til overfladen er gylden.