Personer
6
Ingredienser
Tærtedej
1 dl vand
½ dl olie
½ tsk salt
50 g sesamfrø
50 g rugmel
125 g hvedemel
Fyld
450 g dybfrossen helbladet spinat ( 1 pakke)
2 spsk hakket dild eller finthakket løg
Et nip salt
Friskkværnet peber
3 æg
3 dl mælk
1 spsk. maizenamel
2-3 skiver røget laks (150-200 g)
Tip: Husk at tø spinaten op.
Fremgangsmåde
Vand, olie, salt, sesamfrø og rugmel blandes, og hvedemelet æltes i.
Dejen rulles ud og lægges i en tærteform ca. 22 cm i diameter.
Bunden forbages ved 175 ºC i 10 min.
Rør spinat, dild / løg, salt og peber sammen.
Pisk æggene med mælk og maizenamel.
Bland spinaten i og hæld det hele i den forbagte tærtebund.
Laksen skæres i ca. 2 cm brede strimler og rulles sammen.
Lakserullerne fordeles i / stikkes ned i blandingen på tærten.
Tærten bages ved 175 ºC i ca. 35 min. eller til overfladen er gylden.