Bagt rødbedesalat

Personer

4

Ingredienser

1 kg rødbeder

2 spsk planteolie, f.eks. rapsolie eller olivenolie

4 appelsiner eller 8 klementiner

Dressing

Fintrevet skal af 2 appelsiner eller 4 klementiner

2 spsk balsamico eller æbleeddike

salt og peber

Pynt

Frisk mynte

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 °C.

  2. Skræl rødbederne og skær dem i tynde både.

  3. Riv skallen af 2 appelsiner eller 4 clementiner – gemmes til dressingen. Se under dressing.

  4. Pil frugterne og del dem i både.

  5. Vend rødbeder og frugtbåde sammen med olie, salt og peber.

  6. Bred blandingen ud i en bradepande med bagepapir.

  7. Dæk med staniol og bag midt i ovnen ca. 15 min.

  8. Tag staniolen af og bag 15 min. mere.

Variation

I stedet for frisk mynte kan salaten pyntes med frisk persille eller purløg.

Dressingen

  1. Rør fintrevet skal sammen med balsamico, salt og peber.

  2. Hæld marinaden over rødbedeblandingen.

Salaten pyntes med frisk mynte.

Serveres varm, lun eller afkølet.