Personer
4
Ingredienser
400 g magert skinkekød i tern eller strimler
2-4 tsk. karry
2 løg, finthakkede
2 tsk. salt
friskkværnet peber
2 spsk. tomatpuré
vand
Evt. maizenajævning af 4 spsk. maizenamel og 6 spsk. koldt vand
Fremgangsmåde
Svits kødet i 2 min. sammen med karry, indtil det skifter farve. Bemærk: uden brug af fedtstof – kan gøres i en gryde eller på en pande med slip let belægning.
Løg, salt, peber og tomatpuré kommes op i en gryde.
Tilsæt det svitsede kød.
Tilsæt vand til kødet er dækket – evt. lidt mere, hvis der ønskes mere sauce.
Kog kødet ved jævn varme i ca. 60 min., til det er mørt.
Tilsæt evt. maizenajævning under kogning, når kødet har kogt færdigt.
Smag kødsaucen til.
Risene sættes over, når kødet har kogt i ½ time.
Tilbehøret ordnes. Se forslag nedenfor.
Ris og tilbehør i små skåle
Rosiner
Kokosmel
Frosne optøede majs
Frosne optøede ærter
Champignon i skiver
Bønnespirer
Rå løg i tern
Bambusskud
Palmemarv
Mango Chutney
Syltet ingefær
Soyasauce
Ananas i tern
Æbler i tern
Melon i tern
Bananer, flækkede ristede på panden, serveres lune
Peanuts (pas på fedtindholdet)
osv.