Mængde
12-14 stk.
Ingredienser
12,5 g ( ¼ pk. ) gær
5 dl lunkent vand
2 tsk. salt
1 tsk. honning
350 g fuldkorns speltmel
300 g hvedemel
Til pensling: tykmælk eller yoghurt
Fremgangsmåde
Udrør gæren i det lunkne vand.
Tilsæt salt, honning, fuldkornsspeltmel og hvedemel.
Dejen er lind, smidig og stadig let klæbrig.
Dejen skal ikke æltes med hænderne, men røres af køkkenmaskine eller med grydeske.
Stilles til hævning natten over i køleskabet – dæk skålen med et grydelåg eller husholdningsfilm.
Bollerne klattes ud på en plade med bagepapir (12-14 stk.). Bollerne behøver ikke være velformede. Tips: våde hænder og våd ske gør det nemmere.
Efterhæves 1 time.
Pensles med tykmælk eller yoghurt.
Bag bollerne i ca. 15-20 min v. 180 °C i varmluftsovn. Bollerne er bagt, når de lyder hule, når der bankes på dem.