Personer
4
Ingredienser
Mørdej
1 dl vand
½ dl olie
½ tsk salt
50 g sesamfrø
50 g fuldkorns speltmel
125 g hvedemel
Fyld
300 g porrer
300 g gulerødder
1 spsk. olivenolie
½ dl grøntsagsbouillion
½ tsk. tørret timian eller merian
½ tsk. salt
1 knivspids hvid peber
Ostefyld
100 g reven ost
2 æg
1 dl mælk
Evt. lidt reven muskatnød
1 tsk. maizenamel
Fremgangsmåde
Vand, olie, salt, sesamfrø og fuldkorns speltmel blandes, og hvedemelet æltes i.
Dejen rulles ud og en tærteform (ca. 22 cm i diameter) beklædes med dejen.
Prik bunden med en gaffel, og stil den i køleskabet, indtil den skal forbages.
Porrer og gulerødder skrælles og rives / skæres i små stykker - gerne i food – processor.
Grøntsagerne svitses i olien, og grøntsagsbouillion, timian / merian, salt og peber tilsættes.
Reven ost, æg, mælk, evt. reven muskatnød og maizenamel røres sammen, og porre- , gulerodsblandingen vendes heri.
Bunden forbages ved 175 ºC i 10 min.
Herefter fordeles porre-, gulerods -,æggeblandingen på den forbagte tærtebund.
Tærten bages ved 175-200 ºC i ca. 35 min. til tærten er gylden, hævet og stivnet.
Serveres med en skål salat af årstiden grøntsager og groft brød.
Variation
Tørret krydderi kan udskiftes med frisk krydderurt.
½ tsk tørret svarer til ½ spsk frisk krydderurt.