Tærte med efterårets grøntsager

Personer

4

Ingredienser

Mørdej

1 dl vand

½ dl olie

½ tsk salt

50 g sesamfrø

50 g fuldkorns speltmel

125 g hvedemel

Fyld

300 g porrer

300 g gulerødder

1 spsk. olivenolie

½ dl grøntsagsbouillion

½ tsk. tørret timian eller merian

½ tsk. salt

1 knivspids hvid peber

Ostefyld

100 g reven ost

2 æg

1 dl mælk

Evt. lidt reven muskatnød

1 tsk. maizenamel

Fremgangsmåde

  1. Vand, olie, salt, sesamfrø og fuldkorns speltmel blandes, og hvedemelet æltes i.

  2. Dejen rulles ud og en tærteform (ca. 22 cm i diameter) beklædes med dejen.

  3. Prik bunden med en gaffel, og stil den i køleskabet, indtil den skal forbages.

  4. Porrer og gulerødder skrælles og rives / skæres i små stykker - gerne i food – processor.

  5. Grøntsagerne svitses i olien, og grøntsagsbouillion, timian / merian, salt og peber tilsættes.

  6. Reven ost, æg, mælk, evt. reven muskatnød og maizenamel røres sammen, og porre- , gulerodsblandingen vendes heri.

  7. Bunden forbages ved 175 ºC i 10 min.

  8. Herefter fordeles porre-, gulerods -,æggeblandingen på den forbagte tærtebund.

  9. Tærten bages ved 175-200 ºC i ca. 35 min. til tærten er gylden, hævet og stivnet.

  10. Serveres med en skål salat af årstiden grøntsager og groft brød.

Variation

Tørret krydderi kan udskiftes med frisk krydderurt.

½ tsk tørret svarer til ½ spsk frisk krydderurt.