Personer
4-6
Ingredienser
250 g lasagneplader, forkogte
Spinatfyld
200 g hel spinat (frossen)
100 g hytteost
Kødsauce
400 g magert, hakket oksekød
2 dåser hakkede tomater
2 løg, finthakkede
4 gulerødder, fintrevne
2 stilke blegselleri, groftrevne
1 spsk. sukker
2½ tsk. salt
friskkværnet peber
Ostesauce
½ liter mælk
1 tsk sennep
salt, peber
3 spsk maizena
100 g reven ost
Lasagnen består af
Lasagneplader
Spinatblanding
Kødsauce
Ostesauce
Fremgangsmåde
Spinatfyld
Spinaten optøes og hakkes groft.
Blandes med hytteost.
Kødsauce
Svits kødet i 2 minutter, til det smuldrer og skifter farve. Bemærk: uden brug af fedtstof – kan gøres i en gryde eller på en pande med slip-let belægning.
Hæld dåsetomater, løg, gulerødder, blegselleri, sukker, salt, peber og evt. krydderi op i en gryde.
Tilsæt det svitsede kød.
Kog saucen ved jævn varme i ca. 15-30 min.
Smag kødsaucen til.
Kødsaucen kan evt. jævnes med lidt maizena.
Ostesauce
Mælken opvarmes med sennep, salt og peber.
Saucen jævnes med maizena udrørt i koldt vand
Den revne ost tilsættes.
Opbygning
Kødsauce
Spinatblanding
Lasagneplader
Ostesauce
Fortsæt i nævnte rækkefølge
Slut med ostesauce
Bag lasagnen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30 min.
Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.