Personer
4
Ingredienser
750 g rødbeder
Marinade
3 spsk planteolie, eks. vindruekerneolie eller olivenolie
1 tsk lys dijonsennep
5 spsk balsamico
salt, peber
Pynt
2 rødløg
125 g fetaost i tern
1 spsk hakket persille
Fremgangsmåde
Rødbederne vaskes og koges i ca. ½ -1 time – afhængig af størrelsen.
Skrællen gnubbes af rødbederne, og rødbederne skæres ud i små tern.
Rødbederne hældes i en skål.
Pisk olie, sennep, balsamico, salt og peber sammen.
Hæld marinaden over rødbedeblandingen og rør rundt.
Rødløgene skrælles og hakkes fint.
Fetaosten hældes op i en sigte og drypper af.
Rødbederne blandes med rødløg og fetaost.
Ved serveringen pyntes salaten persille.
Rødbedesalaten kan serveres som selvstændig frokostret med groft brød til.
Variation
I stedet for kogte rødbeder kan anvendes rå revne rødbeder.