Rødbedesalat med rødløg og fetaost

Personer

4

Ingredienser

750 g rødbeder

Marinade

3 spsk planteolie, eks. vindruekerneolie eller olivenolie

1 tsk lys dijonsennep

5 spsk balsamico

salt, peber

Pynt

2 rødløg

125 g fetaost i tern

1 spsk hakket persille

Fremgangsmåde

  1. Rødbederne vaskes og koges i ca. ½ -1 time – afhængig af størrelsen.

  2. Skrællen gnubbes af rødbederne, og rødbederne skæres ud i små tern.

  3. Rødbederne hældes i en skål.

  4. Pisk olie, sennep, balsamico, salt og peber sammen.

  5. Hæld marinaden over rødbedeblandingen og rør rundt.

  6. Rødløgene skrælles og hakkes fint.

  7. Fetaosten hældes op i en sigte og drypper af.

  8. Rødbederne blandes med rødløg og fetaost.

  9. Ved serveringen pyntes salaten persille.

  10. Rødbedesalaten kan serveres som selvstændig frokostret med groft brød til.

Variation

I stedet for kogte rødbeder kan anvendes rå revne rødbeder.