Personer
6-10
Ingredienser
500 g svesker
100 g lyse rosiner
1 flaske rødvin
70 g farin (ca. 1¼ dl)
2 stykker hel kanel
5 stk. hel kardemomme
5 stk. hele nelliker
1 stk. hel ingefær
Skallen af 1 usprøjtet appelsin
Fremgangsmåde
Kom svesker, rosiner, rødvin, farin, krydderier og revet appelsinskal i en gryde og bring det i kog.
Lad blandingen koge svagt ca. 5 minutter.
Tag gryden fra varmen og lad sveskerødvinsblandingen blive kold.
Lad sveskerne trække i rødvinen på et koldt sted mindst 1 time, men gerne 5-6 timer (eller fra dagen før).
Fjern kanelen og anret blandingen i portionsglas. Server meget kold med flødeskum, creme fraiche, vanilleis, græsk yoghurt smagt til med brun farin m.m.
En vidunderlig dessert – det tager kun ca. 10 min at lave den, og jo længere tid sveskerne får lov at trække, jo bedre smag.
Tips: lyse rosiner er at foretrække, men mørke rosiner kan også bruges.