Fisk og grøntsager i fad

Personer

4

Ingredienser

1-2 courgetter

2 løg

1 spsk olie

400 g torske- eller sejlfileter

1 tsk salt

1 knivspids hvid peber

saften af ½ citron

5 tomater

Ostesauce

25 g plantemargarine

50 g hvedemel

6 dl mælk

100 g reven ost

1 bdt. dild

Fremgangsmåde

  1. Courgetter og løg skæres i terninger og svitses 2 min. i olien.

  2. Blandingen hældes i et smurt ovnfast fad.

  3. Fiskekødet fordeles hen over grøntsagerne – evt. skæres fiskekødet i mindre stykker.

  4. Der drysses salt, hvid peber og citronsaft over fisken.

  5. Tomater i skiver lægges over, så fisken dækkes.

Ostesaucen

  1. Fedtstoffet smeltes, mel tilsættes og der spædes op med mælk.

  2. Til sidst tilsættes den revne ost og hakket dild.

Tilbage til fisken

  1. Saucen hældes over fisk og grøntsager.

  2. Fadet stilles i ovnen ved 180-200 °C i ca. 30 min.

Serveres med en råsalat af årstidens grøntsager (gulerod, sommerkål osv.) samt kartofler og grovbrød.