Fedtfattig ferskenkage

Mængde

2 stk.

Ingredienser

440 g hvedemel (evt. hvid hvede)

2 tsk. natron

300 g sukker

2 tsk. salt

1 ds ferskner – 850 ml (3,5 dl ferskensaft og ca. 480 g fersken)

2 æg

Drys ovenpå kagen

1 dl (60 g) farin

2 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme / nelliker / ingefær

80 g hakkede hasselnødder eller solsikkekerner

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 175 °C (varmluftovn).

  2. Hvedemel, natron, sukker og salt blandes.

  3. Ferskensaft og ferskner blendes og sammen med ægget tilsættes dette hvedemelsblandingen.

  4. Dejen hældes i 2 tærteforme, 2 springforme eller en lille bradepande.

  5. Farin, kanel og kardemomme blandes, og kagerne drysses med farinblandingen.

  6. Drys med de hakkede nødder / solsikkekerner.

  7. Bages i 45-55 min. ved 175 °C.

Variation

Dejen kan tilsættes saft og skal fra 1 citron.