Julens gulerodskage

Ingredienser

250 g brun farin

2 æg

500 g revet gulerod

2½ dl æblemos

325 g hvedemel (evt. 165 g alm. hvedemel og 160 g Hvid Hvede)

50 g kokosmel

1 tsk. bagepulver

2 tsk. natron

3 tsk. kanel

2 tsk. vanillesukker

½ tsk. salt

Tilbehør

Fedtfattigt tilbehør (isis is, fromage frais med vanilie)

eller "kalorieholdigt" tilbehør (flødeis, flødeskum eller cremefraiche)

Fremgangsmåde

  1. Farin og æg røres sammen til blandingen er lys og cremet.

  2. Rør æblemos og de revne gulerødder i.

  3. Hvedemel, kokosmel, bagepulver, natron og krydderier blandes og tilsættes dejen.

  4. Dejen fyldes i en lille bradepande (25 x 35 cm).

  5. Bages ved 175 °C i ca. 45-60 min.

Variation

Tilsæt 1 dl rosiner eller 1 æble i små terninger eller 50 g grofthakkede nødder til dejen.