Pølsehorn

Mængde

16 stk

Ingredienser

50 g gær

2½ dl væske (halvdelen vand + halvdelen surmælksprodukt )

1 tsk salt

1 tsk sukker

1 spsk olie

1 æg

2 dl havregryn

ca. 450 g hvedemel – eller halvt hvedemel og halvt hvid hvede

Fyld: 8 pølser

Pensling: Surmælksprodukt rørt med vand

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand, herefter tilsættes surmælksproduktet.

  2. Tilsæt de øvrige ingredienser.

  3. Ælt dejen godt sammen.

  4. Forhæver i min. 45 min.

  5. Slå dejen ned og del den i 2 kugler, rul hver kugle ud til en cirkel.

  6. Del hver cirkel i 8 trekanter og læg en halv pølse på hver.

  7. Rul trekanterne sammen fra den brede ende mod spidsen.

  8. Stil pølsehornene på en plade beklædt med bagepapir med spidsen nedad.

  9. Efterhæver i 15 min.

  10. Pensles med surmælksprodukt rørt med vand.

  11. Bages ved 200 °C i ca.15-20 min.

  12. Tag dem ud og afkøl dem på en bagerist.