Mængde
16 stk
Ingredienser
50 g gær
2½ dl væske (halvdelen vand + halvdelen surmælksprodukt )
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk olie
1 æg
2 dl havregryn
ca. 450 g hvedemel – eller halvt hvedemel og halvt hvid hvede
Fyld: 8 pølser
Pensling: Surmælksprodukt rørt med vand
Fremgangsmåde
Opløs gæren i det lunkne vand, herefter tilsættes surmælksproduktet.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt sammen.
Forhæver i min. 45 min.
Slå dejen ned og del den i 2 kugler, rul hver kugle ud til en cirkel.
Del hver cirkel i 8 trekanter og læg en halv pølse på hver.
Rul trekanterne sammen fra den brede ende mod spidsen.
Stil pølsehornene på en plade beklædt med bagepapir med spidsen nedad.
Efterhæver i 15 min.
Pensles med surmælksprodukt rørt med vand.
Bages ved 200 °C i ca.15-20 min.
Tag dem ud og afkøl dem på en bagerist.