Kogebog‎ > ‎Vegetarhovedretter‎ > ‎

Tomatsauce til pasta

Personer
8

Ingredienser
2 spsk olie
4 fed hvidløg, finthakkede
8 løg, finthakkede
3-4 gulerødder, fintrevne
250 champignon, i skiver
1 grøn peberfrugt, i tern
2 dåser hakkede tomater
5 dl bouillion
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
friskkværnet peber
friske krydderurter: merian, oregano, basilikum, salvie, timian ell. lign

Fremgangsmåde
  1. Varm olien og svits løgene til de er klare.
  2. Tilsæt hvidløg, gulerødder, champignon, peberfrugt, ds. tomater, bouillon og krydderurter.
  3. Lad saucen småkoge i ½ - 1 time.
  4. Smag tomatsaucen til.
  5. Serveres med kogt pasta og rå grøntsager (afhængig af årstiden).
  6. P.S. Tomatsaucen kan evt. jævnes med lidt maizena.
Tomatsaucen kan også bruges til:
Lasagne, mousakka, fyldte pandekager, pizzafyld osv.

Variation
Alt efter lyst og sæson kan grøntsagerne i tomatsaucen varieres:
F.eks. selleri, kartofler, fennikel, hvidkål, porre, jordskokker osv.
Comments