Kogebog‎ > ‎Desserter og is‎ > ‎

Grundlovskage

Mængde
40 x 30 cm bradepande

Ingredienser
400 g alm. hvedemel
100 g kakao
1 tsk natron
350 g sukker
½ liter appelsinjuice
4 æg
200 g smeltet margarine

12 stk (80 g) pålægschokolade


Fremgangsmåde
  1. Hvedemel, kakao, natron og sukker blandes.
  2. De øvrige ingredienser røres i.
  3. Dejen hældes i en stor smurt bradepande (40 x 30 cm) eller i 2 mindre forme.
  4. Bages i ca. 35 min ved 175 °C (varmtluftsovn).
  5. Pålægschokoladen lægges på den varme kage efter bagning.
  6. Kan pyntes med diverse pynt (skriveglasur, kugler, stjerner osv.).

Kagen skæres i firkanter og hver firkant kan pyntes med et lille flag.

En sundere variation
Udskift de 200 g smeltet margarine med 1 dl rapsolie samt 1 dl A38 eller lign. surmælksprodukt. Og udskift de 400 g hvedemel med 200 g hvid hvede samt 200 g alm. hvedemel.

Comments