Grundlovskage

Mængde

40 x 30 cm bradepande

Ingredienser

400 g alm. hvedemel

100 g kakao

1 tsk natron

350 g sukker

½ liter appelsinjuice

4 æg

200 g smeltet margarine

12 stk (80 g) pålægschokolade

Fremgangsmåde

  1. Hvedemel, kakao, natron og sukker blandes.

  2. De øvrige ingredienser røres i.

  3. Dejen hældes i en stor smurt bradepande (40 x 30 cm) eller i 2 mindre forme.

  4. Bages i ca. 35 min ved 175 °C (varmtluftsovn).

  5. Pålægschokoladen lægges på den varme kage efter bagning.

  6. Kan pyntes med diverse pynt (skriveglasur, kugler, stjerner osv.).

Kagen skæres i firkanter og hver firkant kan pyntes med et lille flag.

En sundere variation

Udskift de 200 g smeltet margarine med 1 dl rapsolie samt 1 dl A38 eller lign. surmælksprodukt. Og udskift de 400 g hvedemel med 200 g hvid hvede samt 200 g alm. hvedemel.