Hveder

Mængde

12 eller 24 boller

Ingredienser
50 g gær
½ dl lunkent vand
2 dl mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk olie 
1 æg
evt. 1 tsk. stødt kardemomme
ca. 500 g hvedemel – eller 250 g Hvid Hvede og 250 g alm. hvedemel

Fremgangsmåde
  1. Lun vand og mælk til ca. 40 °C (lillefinger-varmt) og udrør gæren her i.
  2. Tilsæt salt, sukker, olie, æg og evt. kardemomme.
  3. Melet tilsættes og der æltes grundigt. 
  4. Stil dejen til hævning et lunt sted i mindst 45 minutter.
  5. Slås ned og formes til 24 boller, der lægges i en bradepande med ca. 1½ cm imellem hver bolle.
  6. Efterhæver i ca. 15 minutter.
  7. Bages ved 200 °C i ca. 30 minutter midt i ovnen.
  8. Flækkes og ristes.
Serveres med skrabet smør, mager ost, hytteost, marmelade, honning, pålægschokolade, magert pålæg osv.

Variation
For at øge fiberindholdet og hermed gøre hvederne mere sunde: Udskift 500 g hvedemel med 250 g Hvid Hvede og 250 g hvedemel

  

  
Comments