Kogebog‎ > ‎Fjerkræ‎ > ‎

Marokkansk kylling med svesker, mandler, kanel og ingefær

Personer
4

Ingredienser
500 g kyllingefiletter
1 spsk olivenolie
4 løg
2 fed presset hvidløg
½ stang kanel
frisk revet ingefær
1½ tsk salt
peber
1½ dl bouillon
150 g svesker
1 ½ dl creme fraiche eller A38


Pynt
75 g mandler
1 spsk olivenolie
2 spsk sesamfrø

Fremgangsmåde
  1. Kyllingefiletterne skæres ud og brunes i olivenolien.
  2. Løgene skæres i både og tilsættes sammen med hvidløg og krydderierne.
  3. Bouillon hældes ved og retten småkoger med låg ca. ½ time.
  4. Sveskerne tilsættes og retten koger videre uden låg ( saucen skal koge lidt ind ), indtil alt er mørt.
  5. Creme fraiche eller A38 tilsættes og jævner gryderetten.
  6. Mandlerne smuttes og ristes i olivenolien.
  7. Sesamfrøene ristes på en tør pande.
  8. Mandler og sesamfrø drysses over retten ved servering.
  9. Serveres med ris, pasta, grovbrød og en råsalat af årstiden grøntsager.
Tips: Hvis saucen ønskes tykkere, kan maizenajævning tilsættes.
Comments