Marokkansk kylling med svesker, mandler, kanel og ingefær

Personer

4

Ingredienser

500 g kyllingefiletter

1 spsk olivenolie

4 løg

2 fed presset hvidløg

½ stang kanel

frisk revet ingefær

1½ tsk salt

peber

1½ dl bouillon

150 g svesker

1 ½ dl creme fraiche eller A38

Pynt

75 g mandler

1 spsk olivenolie

2 spsk sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Kyllingefiletterne skæres ud og brunes i olivenolien.

  2. Løgene skæres i både og tilsættes sammen med hvidløg og krydderierne.

  3. Bouillon hældes ved og retten småkoger med låg ca. ½ time.

  4. Sveskerne tilsættes og retten koger videre uden låg ( saucen skal koge lidt ind ), indtil alt er mørt.

  5. Creme fraiche eller A38 tilsættes og jævner gryderetten.

  6. Mandlerne smuttes og ristes i olivenolien.

  7. Sesamfrøene ristes på en tør pande.

  8. Mandler og sesamfrø drysses over retten ved servering.

  9. Serveres med ris, pasta, grovbrød og en råsalat af årstiden grøntsager.

Tips: Hvis saucen ønskes tykkere, kan maizenajævning tilsættes.