Julens appelsinbrød – appelsinkage

Ingredienser
2 æg
130 g (1½ dl) sukker eller kunstigt sødestof
1½ dl letmælk
reven skal af 1 appelsin
saft af 1 appelsin
100 g æble, revet
100 g gulerod, revet
260 g (4 dl) hvedemel
130 g (2 dl) grahamsmel
4 tsk. bagepulver
1 dl rosiner
1 dl hørfrø


Fremgangsmåde
  1. Tænd for ovnen på 175 °C.
  2. Æg og sukker (eller kunstigt sødestof – se nedenfor) piskes sammen, og mælken tilsættes.
  3. Reven appelsinskal, appelsinsaft, æble og gulerødder tilsættes.
  4. Hvedemel, grahamsmel, bagepulver, rosiner og hørfrø blandes og vendes i dejen.
  5. Hældes i bageform (hjerteform, springform, brødform) og bages ved 175 °C i 45-60 min – afhængig af formens dybde.
  6. Spises med f.eks. ost eller marmelade. Kan også spises som kage.
Variation
Sukker kan erstattes af sødemiddel svarende til samme mængde sukker.
F.eks. 1½ dl Atwel, Perfect Fit, Hermesetas Strø.

Tips: Forenkling af arbejdsgangen
Hvis man er den lykkelige ejer af en foodprocessor, kan mælk, den hele appelsin (uden skal), æble og gulerod kommes i foodprocessor skålen, og hakkes / blendes (med kniven) sammen og på én gang.
Comments