Julens appelsinbrød – appelsinkage

Ingredienser

2 æg

130 g (1½ dl) sukker eller kunstigt sødestof

1½ dl letmælk

reven skal af 1 appelsin

saft af 1 appelsin

100 g æble, revet

100 g gulerod, revet

260 g (4 dl) hvedemel

130 g (2 dl) grahamsmel

4 tsk. bagepulver

1 dl rosiner

1 dl hørfrø

Fremgangsmåde

  1. Tænd for ovnen på 175 °C.

  2. Æg og sukker (eller kunstigt sødestof – se nedenfor) piskes sammen, og mælken tilsættes.

  3. Reven appelsinskal, appelsinsaft, æble og gulerødder tilsættes.

  4. Hvedemel, grahamsmel, bagepulver, rosiner og hørfrø blandes og vendes i dejen.

  5. Hældes i bageform (hjerteform, springform, brødform) og bages ved 175 °C i 45-60 min – afhængig af formens dybde.

  6. Spises med f.eks. ost eller marmelade. Kan også spises som kage.

Variation

Sukker kan erstattes af sødemiddel svarende til samme mængde sukker.

F.eks. 1½ dl Atwel, Perfect Fit, Hermesetas Strø.

Tips: Forenkling af arbejdsgangen

Hvis man er den lykkelige ejer af en foodprocessor, kan mælk, den hele appelsin (uden skal), æble og gulerod kommes i foodprocessor skålen, og hakkes / blendes (med kniven) sammen og på én gang.