Kogebog‎ > ‎Supper‎ > ‎

Rødbedesuppe med peberrodstopping

Personer
4

Ingredienser
Suppen
500 g rødbeder
250 g persillerødder / pastinakker / gulerod / rodselleri
200 g løg
100 g æble
saft fra ½ citron
2 spsk æbleeddike
1½ liter bouillion / fond
1 knivspids sukker
salt, peber

Peberrodstopping
2 dl græsk yoghurt max. 4 %
3 spsk peberrod
Salt, peber
4 spsk hakket persille

Tilbehør
grovbrød

Fremgangsmåde
  1. Skræl rødbeder og persillerødder / pastiknakker og skær dem i mindre stykker.
  2. Hak løgene og æblet.
  3. Grøntsager, æble, citron, æbleeddike og bouillion småsimrer i en gryde med låg i ca. 30 min.
  4. Suppen blendes.
  5. Smages til med sukker, salt og peber.
  6. Hvis suppen er lidt for tynd: jævn med lidt maizenajævning.
Peberrodstopping
  1. Rør græsk yoghurt med peberrod. Smag til med salt og peber.
  2. Servér suppen med perberrodstopping - drysset med hakket persille og med grovbrød som tilbehør.
Comments