Svampepostej med nødder

Personer

4-6

Ingredienser

1 dl parpoiled spelt

2 dl vand

½ tsk salt

1 løg, groftrevet

1 fed hvidløg, finthakket

1 spsk olivenolie

25 g hasselnødder, finthakket

250 g champignon, hakket / groftrevet

1 lille squash / courgette - 250 g, groftreven

1 spsk olivenolie

2 æg

1½ dl yoghurt / tykmælk

½ - 1 tsk salt

Lidt groftkværnet peber

1 tsk. timian

Fremgangsmåde

  1. Spelt kernerne koges med vand tilsat salt i 30 min.

  2. Løg og hvidløg svitses i olie og steges bløde. Når de er næsten færdige, tilsættes nødderne. Sættes til side.

  3. Svampe og squash svitses i olie, indtil vand er dampet væk.

  4. Speltkerner, løg, hvidløg, nødder, svampe og squash afkøles lidt, inden æg, yoghurt, salt, peber og timian røres i.

  5. Blandingen hældes i et ildfast fad, en tærteform eller lign, og bages i ovnen v. 180 °C i varmtluftsovn i 40-60 min. – alt afhængig af formens størrelse og dybde.

Serveres med årstidens grøntsager samt kartofler (f.eks. hele bagte eller ovnstegte i både) og groft brød.