Julens gulerodskage

Ingredienser
250 g brun farin
2 æg
500 g revet gulerod
2½ dl æblemos
325 g hvedemel (evt. 165 g alm. hvedemel og 160 g Hvid Hvede)
50 g kokosmel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
3 tsk. kanel
2 tsk. vanillesukker
½ tsk. salt

Tilbehør
Fedtfattigt tilbehør (isis is, fromage frais med vanilie)
eller "kalorieholdigt" tilbehør (flødeis, flødeskum eller cremefraiche)

Fremgangsmåde
  1. Farin og æg røres sammen til blandingen er lys og cremet.
  2. Rør æblemos og de revne gulerødder i.
  3. Hvedemel, kokosmel, bagepulver, natron og krydderier blandes og tilsættes dejen.
  4. Dejen fyldes i en lille bradepande (25 x 35 cm).
  5. Bages ved 175 °C i ca. 45-60 min.
Variation
Tilsæt 1 dl rosiner eller 1 æble i små terninger eller 50 g grofthakkede nødder til dejen.
Comments