Kogebog‎ > ‎Madtærter og pizza‎ > ‎

Pizza

Personer
4-6

Ingredienser
Dej
25 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
1 spsk olie
ca. 450 g pizzamel, evt. alm. hvedemel

Tomatsauce
1 ds. flåede tomater
1 løg
2 fed hvidløg
1-2 gulerødder
1 tsk salt
1 knsp. peber
1 tsk sukker
1 tsk merian, oregano, basilikum eller lign.
maizenamel til jævning (efter pakkens beskrivelse)

Fyld
200 g skinke i strimler
100 g reven ost (max 30 %)

Fremgangsmåde

Dej

  1. Udrør gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt salt, olie og mel.
  3. Ælt dejen til den er glat og smidig.
  4. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30-60 min.

Tomatsauce

  1. Ingredienserne til tomatsaucen blendes sammen, hældes i en gryde og små simrer i ca. 10 min.
  2. Hvis man ikke har en blender, rives eller snittes grøntsagerne fint, hældes i en gryde og små simrer i ca. 10 min.
  3. Jævnes med lidt maizenamel.

Nu skal vi til pizzaen igen

  1. Ælt dejen grundigt og rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 30 cm x 36 cm) eller til 10 små pizzaer.
  2. Dejen lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Fordel tomatsaucen over pizzabunden og drys med skinke og ost.
  4. Efterhæver ca. 30 min.
  5. Bages ved 200 °C i 20-30 min.

Komponér din egen favoritpizza

Brug 200 g fyld efter eget valg.

  • Ananas
  • Artiskok
  • Asparges
  • Banan
  • Champignon
  • Chili
  • Feferoni
  • Hvidkål
  • Løg
  • Oliven
  • Peberfrugter
  • Porre
  • Spinat
  • Muslinger
  • Rejer
  • Tun
  • Kalkunbacon
  • Kylling
  • Lammekød
  • Mager pølse
  • Oksekød
  • Øverst pyntes med 100 g ost
Comments