Kogebog‎ > ‎Madtærter og pizza‎ > ‎

Spinat- og laksetærte

Personer
6

Ingredienser
Tærtedej
1 dl vand
½ dl olie
½ tsk salt
50 g sesamfrø
50 g rugmel
125 g hvedemel

Fyld
450 g dybfrossen helbladet spinat ( 1 pakke)
2 spsk hakket dild eller finthakket løg
Et nip salt
Friskkværnet peber
3 æg
3 dl mælk
1 spsk. maizenamel
2-3 skiver røget laks (150-200 g)

Tip: Husk at tø spinaten op.

Fremgangsmåde
  1. Vand, olie, salt, sesamfrø og rugmel blandes, og hvedemelet æltes i.
  2. Dejen rulles ud og lægges i en tærteform ca. 22 cm i diameter.
  3. Bunden forbages ved 175 ºC i 10 min.
  4. Rør spinat, dild / løg, salt og peber sammen.
  5. Pisk æggene med mælk og maizenamel.
  6. Bland spinaten i og hæld det hele i den forbagte tærtebund.
  7. Laksen skæres i ca. 2 cm brede strimler og rulles sammen.
  8. Lakserullerne fordeles i / stikkes ned i blandingen på tærten.
  9. Tærten bages ved 175 ºC i ca. 35 min. eller til overfladen er gylden.
Comments