Luciabrød

Mængde

30 stk.

Ingredienser

25 g gær

2 ½ dl lunkent mælk

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

1 knivspids safran / gurkemeje

2 spsk. olie

1 æg

ca. 500 g hvedemel

Pynt: rosiner eller korender

Til pensling: sammenpisket æg

Fremgangsmåde

  1. Udrør gæren i den lunkne mælk.

  2. Salt, sukker, safran / gurkemeje, olie, æg og mel tilsættes – hold lidt hvedemel tilbage.

  3. Ælt dejen godt igennem.

  4. Forhævning: ca. ½-1 time.

  5. Dejen slåes ned og deles i 30 stykker.

  6. Hver dejklump trilles til fingertykke pølser og formes til S’er.

  7. Sæt evt. flere S’er sammen til forskellige figurer.

  8. Brødene sættes på en bageplade med bagepapir.

  9. Luciabrudene pyntes med rosiner / korender.

  10. Efterhævning: ca. 15 min.

  11. Pensles med æg.

  12. Bag brødene midt i ovnen i ca. 10-15 min. v. 225°C.

Tips: smager godt til gløgg.