Pebermousse

Personer

10-12

Ingredienser

6 blade husblas

1 lille skalotteløg

2 mellemstore tomater (ca. 150 g)

½ tsk salt

Peber

1 rød peberfrugt

½ liter A38, ymer eller andet surmælksprodukt

1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Læg husblassen i blød i ca. 5 min i koldt vand.

  2. Fyld løg, tomater, salt og peber i foodprocessor og findel det til mos.

  3. Skær peberfrugten i store stykker.

  4. Knus vandet fra husblassen, smelt den (evt. i mikrobølgeovn 450 W i ca. 20 sekunder) og afkøl den med et par skefulde A38 / ymer.

  5. Fyld peberfrugt, husblas og resten af A38 / ymer i foodprocessoren og hak / bland, til peberfrugten er groft hakket.

  6. Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i moussen.

  7. Hæld moussen i en form (ca. 1 liter) og lad den stivne på køl i 1-2 timer.

  8. Kan f.eks. laves dagen før.

  9. Serveres som forret – portionsanrettet på stor tallerken. På en bund af krølsalat / frisesalat lægges et par skefulde pebermousse, 1-2 skiver røget hellefisk, 1-2 spsk stenbiderrogn, 3-4 store rejer, citronbåd, dild og sherrytomat.

  10. Groft brød serveres til.