Kogebog‎ > ‎Vegetarhovedretter‎ > ‎

Marokkansk grøntsagssauce med kikærter

1½ dl tørrede kikærter
vand

1 spsk rapsolie eller olivenolie
2 fed hvidløg, i små tern
1 stort løg, i tern
2 gulerødder, i tern
4 stilke blegselleri, i små skiver
2 jordskokker eller 1 pastinak eller 1 persillerod, i tern
2 kartofler, i tern
½ kg champignon, halveret
1 ds. tomater, hakkede
2 dl kraftig rødvin
½ liter grøntsagsbouilion
1 tsk stødt gurkemeje eller 1 tsk safrantråde
1 hel kanelstang
2 knivspids stødt chilipeber
1 tsk hel koriander
2 laurbærblade
1 spsk soyasauce
Salt, peber


Kikærter udblødes natten over i vand.
Vandet hældes fra, og frisk vand hældes over kikærterne, som langsomt bringes i kog.
Kikærterne koges ca. 1 time.
Vandet hældes fra.

Olien opvarmes og grøntsagerne svitses.
Derpå tilsættes tomater, rødvin, bouillion og krydderier og retten koger ca. 20 min.
Kikærterne tilsættes og tilsidst smages retten til med salt og peber.

Serveres til cous cous.
Cous cous kan udskiftes med bulgur, ris, perlespelt, eller pasta.

Oprindeligt er retten uden kød, men kan serveres som tilbehør til forskellige former for kød eller kylling.


Variation:
I stedet for tørrede kikærter kan anvendes 1 stk forkogte kikærter på ”tetrabrik” ( før var de på dåse ).
Så sparer man tiden med at udbløde og koge kikærterne.

Comments