Skinkeboller med porre og gulerod

Mængde

30

Ingredienser

1 mellemstor porre (ca. 125 g)

2 store gulerødder (ca. 200 g)

2½ dl surmælksprodukt, f.eks. ymer, A38 eller ylette

2½ dl vand

50 g gær

2 tsk salt

175 g kogt skinke i strimler

ca. 250 g grahamsmel

ca. 650 g hvedemel

Pensling: Surmælksprodukt rørt med vand

Fremgangsmåde

  1. Porren renses, halveres og skæres i tynde skiver.

  2. Porren blancheres i lidt vand i en gryde.

  3. Porren hældes i en sigte og afdryppes.

  4. Gulerødderne skrælles og rives groft.

  5. Vand og surmælksprodukt varmes til 370.

  6. Udrør gæren i det lunkne mælkeblanding.

  7. Salt, skinke, porre, gulerødder, grahamsmel og hvedemel tilsættes – hold lidt hvedemel tilbage.

  8. Ælt dejen godt med resten af melet.

  9. Forhævning: ca. 1 time.

  10. Del dejen i 30 stykker og form dem til boller.

  11. Bollerne stilles på en bageplade med bagepapir

  12. Efterhævning: ca. 30 min.

  13. Bollerne pensles med surmælksprodukt rørt med vand.

  14. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15-20 min. v. 200 °C.

Børnevenlig variation

I stedet for porre kan gulerodsmængden øges til 325 g