Kogebog‎ > ‎Frokost ta'-med-boller‎ > ‎

Skinkeboller med porre og gulerod

Mængde
30

Ingredienser
1 mellemstor porre (ca. 125 g)
2 store gulerødder (ca. 200 g)
2½ dl surmælksprodukt, f.eks. ymer, A38 eller ylette
2½ dl vand
50 g gær
2 tsk salt
175 g kogt skinke i strimler
ca. 250 g grahamsmel
ca. 650 g hvedemel

Pensling: Surmælksprodukt rørt med vand

Fremgangsmåde
  1. Porren renses, halveres og skæres i tynde skiver.
  2. Porren blancheres i lidt vand i en gryde.
  3. Porren hældes i en sigte og afdryppes.
  4. Gulerødderne skrælles og rives groft.
  5. Vand og surmælksprodukt varmes til 370.
  6. Udrør gæren i det lunkne mælkeblanding.
  7. Salt, skinke, porre, gulerødder, grahamsmel og hvedemel tilsættes – hold lidt hvedemel tilbage.
  8. Ælt dejen godt med resten af melet.
  9. Forhævning: ca. 1 time.
  10. Del dejen i 30 stykker og form dem til boller.
  11. Bollerne stilles på en bageplade med bagepapir
  12. Efterhævning: ca. 30 min.
  13. Bollerne pensles med surmælksprodukt rørt med vand.
  14. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15-20 min. v. 200 °C.
Børnevenlig variation
I stedet for porre kan gulerodsmængden øges til 325 g
Comments