Kogebog‎ > ‎

Bibelsk mad

De seneste år har jeg deltaget i Høstfesten i Vor Frue kirke.

Jeg laver bibelsk mad til de omkring 80 besøgende og laver opskrifter udfra ingredienser, som er beskrevet i Bibelen.

Konceptet bag det bibelske måltid:

    • Det bibelske hverdagsmåltid var ikke luksuriøst.
    • Man spiste først og fremmest brød, olivenolie, korn tilberedt på forskellig vis, tørrede fisk og dertil vin.
    • Tykmælk, yoghurt, smør, gedeost, vild honning, anis, dild, kanel, koriander, hvidløg, spidskommen, merian, timian, mynte, sennepsfrø, løg, porrer og kornsorter som emmer, spelt og enkorn.
    • Bælgplanter: linser og bønner
    • Oliven, dadler, figner, abrikoser, meloner, vindruer, granatæbler og nødder.
    • Kalv, okse, ged, lam, fugl, vildt og fisk

Lyder det interessant er du meget velkommen til at kontakte mig.