Kanelæbler

Personer

1

Ingredienser

1 stort æble

1 tsk sukker

1 tsk kanel

2 tsk rosiner

1 lille, bitte klat smør

Fremgangsmåde

  1. Kærnehus fjernes, og rosiner kommes i hullet.

  2. Æblerne stilles i et velsmurt fad, hvorefter sukker og kanel drysses over. Tilsidst lægges smørklatten på toppen, og æblerne bages i ovnen ca. 10 – 15 min. ved 225°C.

Æblerne kan spises som de er, eller med et af nedenstående forslag – kaloriemængden er stigende, afhængig om man vælger en fedtfattig yoghurt eller flødeskum.

  • Cheasy yoghurt med vaniljesmag

  • Dessertcreme lavet af et surmælksprodukt (f.eks. Gaio naturel eller Creme fraiche 9 %) smagt til med sukker og vaniljesukker

  • Vaniljeis – f.eks. Dream is

  • Flødeskum / cremefraiche