Kogebog‎ > ‎Desserter og is‎ > ‎

Kanelæbler

Personer
1

Ingredienser
1 stort æble
1 tsk sukker
1 tsk kanel
2 tsk rosiner
1 lille, bitte klat smør

Fremgangsmåde
  1. Kærnehus fjernes, og rosiner kommes i hullet.
  2. Æblerne stilles i et velsmurt fad, hvorefter sukker og kanel drysses over. Tilsidst lægges smørklatten på toppen, og æblerne bages i ovnen ca. 10 – 15 min. ved 225°C.

Æblerne kan spises som de er, eller med et af nedenstående forslag – kaloriemængden er stigende, afhængig om man vælger en fedtfattig yoghurt eller flødeskum.

  • Cheasy yoghurt med vaniljesmag
  • Dessertcreme lavet af et surmælksprodukt (f.eks. Gaio naturel eller Creme fraiche 9 %) smagt til med sukker og vaniljesukker
  • Vaniljeis – f.eks. Dream is
  • Flødeskum / cremefraiche
Comments