Kogebog‎ > ‎Kød‎ > ‎

Ristaffel

Personer
4

Ingredienser
400 g magert skinkekød i tern eller strimler
2-4 tsk. karry
2 løg, finthakkede
2 tsk. salt
friskkværnet peber
2 spsk. tomatpuré
vand
Evt. maizenajævning af 4 spsk. maizenamel og 6 spsk. koldt vand

Fremgangsmåde
  1. Svits kødet i 2 min. sammen med karry, indtil det skifter farve. Bemærk: uden brug af fedtstof – kan gøres i en gryde eller på en pande med slip let belægning.
  2. Løg, salt, peber og tomatpuré kommes op i en gryde.
  3. Tilsæt det svitsede kød.
  4. Tilsæt vand til kødet er dækket – evt. lidt mere, hvis der ønskes mere sauce.
  5. Kog kødet ved jævn varme i ca. 60 min., til det er mørt.
  6. Tilsæt evt. maizenajævning under kogning, når kødet har kogt færdigt.
  7. Smag kødsaucen til.
  8. Risene sættes over, når kødet har kogt i ½ time.
Tilbehøret ordnes. Se forslag nedenfor.

Ris og tilbehør i små skåle
  • Rosiner
  • Kokosmel
  • Frosne optøede majs
  • Frosne optøede ærter
  • Champignon i skiver
  • Bønnespirer
  • Rå løg i tern
  • Bambusskud
  • Palmemarv
  • Mango Chutney
  • Syltet ingefær
  • Soyasauce
  • Ananas i tern
  • Æbler i tern
  • Melon i tern
  • Bananer, flækkede ristede på panden, serveres lune
  • Peanuts (pas på fedtindholdet)
  • osv.
Comments