Ristaffel

Personer

4

Ingredienser

400 g magert skinkekød i tern eller strimler

2-4 tsk. karry

2 løg, finthakkede

2 tsk. salt

friskkværnet peber

2 spsk. tomatpuré

vand

Evt. maizenajævning af 4 spsk. maizenamel og 6 spsk. koldt vand

Fremgangsmåde

  1. Svits kødet i 2 min. sammen med karry, indtil det skifter farve. Bemærk: uden brug af fedtstof – kan gøres i en gryde eller på en pande med slip let belægning.

  2. Løg, salt, peber og tomatpuré kommes op i en gryde.

  3. Tilsæt det svitsede kød.

  4. Tilsæt vand til kødet er dækket – evt. lidt mere, hvis der ønskes mere sauce.

  5. Kog kødet ved jævn varme i ca. 60 min., til det er mørt.

  6. Tilsæt evt. maizenajævning under kogning, når kødet har kogt færdigt.

  7. Smag kødsaucen til.

  8. Risene sættes over, når kødet har kogt i ½ time.

Tilbehøret ordnes. Se forslag nedenfor.

Ris og tilbehør i små skåle

  • Rosiner

  • Kokosmel

  • Frosne optøede majs

  • Frosne optøede ærter

  • Champignon i skiver

  • Bønnespirer

  • Rå løg i tern

  • Bambusskud

  • Palmemarv

  • Mango Chutney

  • Syltet ingefær

  • Soyasauce

  • Ananas i tern

  • Æbler i tern

  • Melon i tern

  • Bananer, flækkede ristede på panden, serveres lune

  • Peanuts (pas på fedtindholdet)

  • osv.