Rosenkålssuppe

Personer

4

Ingredienser

2 porrer

2 stilke blegselleri

1 løg

1 fed hvidløg

1 spsk olie

1 tsk karry

1 tsk timian

500 g rosenkål eller blomkål

1-1½ l grøntsagsbouillon

salt, peber

Fremgangsmåde

  1. Porrer og blegselleri rengøres.

  2. Løg og hvidløg skrælles.

  3. Grøntsagerne skæres i små stykker eller rives.

  4. Grøntsagerne svitses i olien med karry og timian.

  5. De rengjorte rosenkål / blomkål skæres i små stykker og bouillonen tilsættes.

  6. Lad suppen småsimre under låg i 15 min.

  7. Suppen blendes.

  8. Smages til med salt og peber – og evt. karry og timian.

  9. Hvis suppen er lidt for tyk, tilsættes lidt mere vand, men det skal være en tyk suppe.

Tilbehør

Flûtes eller brød.