Kogebog‎ > ‎Supper‎ > ‎

Rosenkålssuppe

Personer
4

Ingredienser
2 porrer
2 stilke blegselleri
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
1 tsk karry
1 tsk timian
500 g rosenkål eller blomkål
1-1½ l grøntsagsbouillon
salt, peber

Fremgangsmåde
  1. Porrer og blegselleri rengøres.
  2. Løg og hvidløg skrælles.
  3. Grøntsagerne skæres i små stykker eller rives.
  4. Grøntsagerne svitses i olien med karry og timian.
  5. De rengjorte rosenkål / blomkål skæres i små stykker og bouillonen tilsættes.
  6. Lad suppen småsimre under låg i 15 min.
  7. Suppen blendes.
  8. Smages til med salt og peber – og evt. karry og timian.
  9. Hvis suppen er lidt for tyk, tilsættes lidt mere vand, men det skal være en tyk suppe.
Tilbehør
Flûtes eller brød.
Comments