Courgettekage

Ingredienser

450 g sukker

6 æg

3 dl olivenolie, evt. 1½ dl olivenolie og 1½ dl yoghurt / tykmælk

420 g hvedemel

2 tsk. vanillesukker

3 tsk. bagepulver

2½ tsk. natron

½ tsk. salt

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk. stødt kanel

500 g rå revet courgette / squash

Fremgangsmåde

  1. Sukker og æg røres sammen.

  2. Olien (evt. olie og A38) tilsættes.

  3. Blandingen røres lys og cremet.

  4. Mel, vanillesukker, bagepulver, natron, salt og ingefær blandes og tilsættes dejen - skiftevis med courgetterne.

  5. Dejen hældes i en bradepande (ca. 30 x 40 cm).

  6. Kagen sættes i kold ovn, ovnen tændes på 175 °C (varmtluftsovn), og kagen bages i 1 time.